PENTINGNYA NUTIRISI UNTUK IBU MENGANDUNG

Ibu mengandung memerlukan supplement tambahan atau vitamin yang lengkap bernutrisi bukan sahaja untuk ibu mengandung malahan untuk tumbesaran yang sihat anak dalam kandungan. Set Mengandung Shaklee telah mendapat hati di ibu2 mengandung yg merupakan pengguna tegar shaklee. Set Mengandung Shaklee ini memberi kelengkapan nutrisi dan vitamin yg diperlukan oleh si ibu dan juga si kecil dalam perut. 
Kami sediakan Set Mengandung Shaklee utk anda : 

1. Set Mengandung Trimester Pertama

 • B-Complex
 • OsteMatrix
 • Vitalea
 • Vita C
 • ESP

2. Set Mengandung Trimester ke-2 & ke-3

 • B-Complex
 • OsteMatrix
 • Vitalea
 • Vita C
 • ESP
 • OmegaGuard

Set Mengandung Shaklee


B-Complex

B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.


OsteMatrix 

Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.Vitalea


multivitamin yang LENGKAP dengan iron formula. Ingatkan kenapa mommy-mommy mengalami anemia? sebab kekurangan zat besi (iron). Zat besi penting dalam pembentukan hemoglobin di dalam darah. So, bila amik vitamin ni, ia akan membekalkan zat besi mencukupi kepada mommy.


Vitamin C

Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.


ESP

Energizing Soy Protein(ESP) adalah makanan berindek glisemik rendah, jadi dapat memberikan tenaga yang berpanjangan kepada ibu.

Juga kandungan protein tulen ESP juga akan menghasilkan sel-sel kulit yang baru, jadi kulit ibu tampak lebih cantik dan kulit anak yang bakal lahir pun akan jadi halus, mulus dan gebu sangat.Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:Sylvia Yong | ID: 591956| Call/SMS/Whatsapp/Viber 014-3559395


Email: sylvia.shaklee@yahoo.com

OR


Add sy sebagai Friend di FB Sylvia Yong
No comments: