Penjagaan Kesihatan Ibu Mengandung Dengan Set Pranatal Shaklee (Set Mengandung)

Bila si ibu disahkan mengandung, pasti dia akan excited dan teruja. Tetapi perubahan kesihatan ibu mengandung untuk setiap kandungan yang berbeza akan menyebabkan si ibu kurang selesa.

Semasa mengandung, ibu akan mengalami perubahan kesihatan seperti mengalami gastrik, tekanan darah tidak normal, kandungan gula dalam darah tinggi, buasir, sembelit, kekejangan otot, migraine dan banyak lagi.


Penjagaan Kesihatan Ibu Mengandung
dengan Set Pranatal Shakle (Set Mengandung)

Saya percaya setiap ibu mengandung termasuk diri saya mahukan terbaik untuk si baby dalam kandungan. Walaupun mengalami masalah kesihatan seperti disebut di atas, kita sakit kepala, kita tidak berani makan ubat sebarang dan sanggup menanggung sakit sebab takut ubatan effect sama baby.

Pengalaman saya sendiri untuk kandungan ke-3 ni mengalami perubahan kesihatan yang banyak berbanding dengan kandungan pertama dan kedua. Dan untuk kandungan ke-3 kali ni , Set Pranatal shaklee (Set Mengandung) banyak membantu saya dalam penjagaan kesihatan sepanjang tempoh mengandung saya.

Set Pranatal Shaklee (Set Mengandung) merupakan makanan tambahan yang selamat untuk ibu mengandung dan juga kandungannya. 

Set Pranatal Shaklee (Set Mengandung) melengkapkan keperluan nutrisi utk si ibu mengandung dan si baby dalam kandungan.

Antara produk-produk yang terdapat dalam Set Pranatal ( Set Mengandung) ialah :

πŸ€ ESP - membantu menguatkan rahim dan juga sumber protein yang penting untuk menghasilkan kulit yang cantik si ibu dan si baby. Selain itu, ESP memberi rasa kenyang kepada si ibu terutama si ibu yang mengalami morning sickness.

πŸ€ Vitalea - mengandungi Multivitamin & Multimineral untuk melengkapkan nutrisi keperluan badan si ibu. Kandungan Iron dalam Vitalea membantu mengekalkan paras HB yg normal.

πŸ€ B Com - Sumber Asid Folik yg penting dalam pembentukan saraf untuk baby dalam kandungan.

πŸ€ Ostematrix - Sumber Kalsium membantu menghasilkan tulang sihat dan elak gigi rapuh pada si ibu mengandung serta mengelakkan kekejangan otot. Kandungan magnesium dalam Ostematrix juga membantu elak masalah sembelit si ibu. 

πŸ€ Vit C - Meningkatkan immune system si ibu dan juga membantu menghasilkan darah merah yang penting untuk tumbesaran baby.

πŸ€ OmegaGuard - Sumber minyak ikan yang tulen yang mengandungi DHA dan ALA untuk menyokong perkembangan otak si baby dalam kandungan dan juga membantu mengawal berat badan si ibu.


Set Pranatal Shaklee (Set Mengandung)

Pentingnya makanan tambahan untuk si ibu mengandung. Jangan anggap perkara ni remeh temeh tau..

Selain daripada sumber nutrien harian untuk si ibu dan baby dalam kandungan, set Pranatal Shaklee (Set Mengandung)
 juga dapat membantu atasi beberapa masalah kesihatan yg sering berlaku dengan ibu mengandung seperti :

🍁 ✔ Migraine / sakit kepala - ostematrix & B Complex membantu mengurangkan stress dan sakit kepala

🍁 ✔ Low HB (Hemoglobin) - Vitalea, B com & Vit.C menghasilkan darah merah

🍁 ✔ Gastrik - ESP dan Ostematrix meneutralkan asid dlm perut dan melegakan gastrik

🍁 ✔ Selesma & batuk - Vit C menguatkan immune system dan OmegaGuard memecahkan kahak

🍁 ✔ Tekanan darah tidak normal - OmegaGuard mengawal tekanan darah dlm keadaan normal

🍁 ✔ Kaki kejang dan sakit tulang belakang - Ostematrix mengandungi kalsium & magnesium membantu kuatkan tulang dan otot

🍁 ✔ Sembelit dan buasir - Kandungan magnesium dlm ostematrix membantu melembutkan najis dan elak sembelit manakala OmegaGuard mengurangkan keradangan pada buasir.

Jika anda mengalami masalah seperti di atas masa mengandung, sgt digalakkan amalkan set Pranatal ini.


Untuk Order, Sila klik kotak biru untuk Online Order. Jika ada sebarang soalan, boleh hubungi saya bila-bila masa.

              KLIK SINI UNTUK ORDER :
Order Set Pranatal Shaklee (Set Mengandung)

Sylvia Yong | ID: 591956 | Call / SMS / Whatsapp 014-3559395

Email: sylvia.shaklee@yahoo.com
Facebook : Sylvia Yong


Testimonial Masalah Saraf Bell's Palsy

Bell’s palsy adalah satu penyakit kelumpuhan muka idiopatik (tidak diketahui punca) akibat disfungsi saraf tengkorak VII (saraf muka) yang mengakibatkan ketidakupayaan mengawal otot muka pada bahagian yang terjejas.

TAestimonial Masalah Saraf Bell's Palsy

Hari ni saya kongsikan Testimonial dari penghidap Bell's Palsy yang mengamalkan Vivix.

Vivix mempunyai resveratrol yang anti-oksidanya yang tinggi membantu sel-sel dan DNA yang rosak diganti dengan sel-sel yang baru. Dam Vivix juga memberi tenaga pada sel yang lemah (mintokondria) agar sel bertenaga kembali dan berfungsi normal.


===============================
Ikuti perkongsian Puan Faiza Suhada yg merupakan pengidap Bell's Palsy.

Pada tarikh 2 Oktober 2015, saya bangun dan lihat sebelah muka saya dah jatuh.

Saya tak boleh senyum, mata tak boleh tutup, air mata mengalir macam menangis, sakit, rasa tegang je. Doktor sahkan saya diserang bellpalsy. Ianya bukan STROKE tapi kelemahan sebelah otot muka

Saya diberikan steroid oleh Doktor. Punca UNKNOWN. Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin.

Kemudian saya putuskan untuk tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu. 

Apa yang saya ambil adalah
✅SPECIAL DOSE Vivix

Dan consume
1️ - Omega guard
2 - Bcomplex
3️ - Vitamin E
dengan extreme

Saya juga menjalani fisioterapi.

Alhamdullilah selepas 90hari, saya diberi kesempatan SENYUM kembali.

Kalau ade ahli keluarga / sahabat handai yg mengalami berikan support.

Ia bukan mudah seperti dijangka
Saya dan sahabat #bellpalsy sahaja yg tahu apa yg kami rasa.

Actually its more to self confidence / esteem
Tapi serius is MANIS untuk diingati.

Dalam calender kehidupan
Hadiah dari Allah
Harap ia menghapus dosa-dosa saya

Testimonial Bell's Palsy dari Puan Faiza Suhada

===============================
Jika anda mengalami masalah seperti di atas dah cuba macam-macam rawatan, anda boleh cuba ikhtiar dengan Vivix Shaklee ini.

Untuk Order, Sila klik kotak biru untuk Online Order. Jika ada sebarang soalan, boleh hubungi saya bila-bila masa.


              KLIK SINI UNTUK ORDER :

 Order Vivix


Sylvia Yong | ID: 591956 | Call / SMS / Whatsapp 014-3559395

Email: sylvia.shaklee@yahoo.com
Facebook : Sylvia Yong

Kenali Pengasas Shaklee dan Pencipta Multivitamin Pertama di Dunia

Shaklee diambil sempena nama pengasasnya iaitu Doktor Forrest C Shaklee.

Siapakah Doktor Forrest C Shaklee? Men saya ceta serba sedikit berkenaan beliau.


Patung Dr. Forrect C Shaklee diletak dalam office HQ Shaklee
di Pleasanton untuk dijadikan kenangan.

Dr Forrest C Shaklee dilahirkan pada bulan November tahun 1894 di Carlisle, Iowa. Sewaktu beliau dilahirkan, beliau disahkan mengidap penyakit 'tuberculosis' (batuk kering). Doktor kemudian meramalkan beliau hanya boleh hidup sehingga berumur 8 tahun.

Disebabkan penyakit beliau, keluarganya membuat keputusan untuk berpindah dari Carlisles (kawasan lombong arang batu) ke utara iowa kerana mereka percaya rawatan terbaik untuk batuk kering adalah udara yang bersih dan segar serta rehat yang mencukupi.

Zaman kanak-kanak beliau banyak dihabiskan dengan berehat dan memerharitkan alam sekitar. Apabila beliau sudah meningkat remaja, doktor berpuas hati dengan kesihatan beliau dan mengatakan penyakit tuberculosis beliau adalah terkawal. Walau bagaimanapun, beliau tetap tidak sesihat dan secergas remaja lain yang seusia dengannya.

Setelah sekian lama mengamalkan pemakanan yang penuh dengan nutrisi, kesihatan Dr Shaklee bertambah baik. Ada yang mengatakan ia merupakan satu keajaiban pada zaman tersebut. Walaupun peningkatan kesihatan Dr Shaklee agak perlahan namun ia semakin baik setiap hari. Disebabkan oleh itu, pada usia yang masih muda Dr Shaklee telah menerapkan dalam diri beliau bahawa kesihatan yang optimum semuanya bermula dengan sumber nutrisi yang lengkap, alam sekitar yang tidak tercemar dan senaman.

Apabila meningkat dewasa, Dr Shaklee memilih untuk belajar dalam 'Chiropratic' bersama dengan sahabatnya B.J Palmer. Selain itu, Dr Shaklee turut mempunyai ijazah dalam bidang nutriri, biokimia, falsafah dan juga ijazah dalam bidang kerohanian. Ada juga yang bertanya kepada Dr Shaklee mengapa memilih chiropatric dan tidak memilih kedoktoran. Dr Shaklee berkata,

"Saya tidak memperkecilkan kebolehan seorang doktor tetapi bidang doktor dan bidang saya adalah jauh berbeza. Doktor dilatih untuk menyembuhkan penyakit tetapi saya lebih berminat untuk membina kesihatan"

"Saya tidak memperkecilkan kebolehan seorang doktor tetapi
bidang doktor dan bidang saya adalah jauh berbeza.'' Kata Dr. Shaklee

Pada tahun 1915, Dr Shaklee membuka premis chiropratic beliau yang pertama di Rockwell City, Iowa. Dr Shaklee banyak menyentuh tentang diet pesakit-pesakit beliau. Pada ketika itu amalan pemakanan yang tidak adalah sesuai yang luar biasa pada zaman tersebut.

Pada tahun yang sama, Dr Shaklee telah mencipta vitamin pertama dunia yang dinamakan sebagai 'Vitalized Minerals'. 'Vitalized Minerals' ini dihasilkan melalui mengasingkan mineral dan sebatian semulajadi dari sayur-sayuran. Pada tahun yang sama juga, beliau disertai dan bekerjasama ddngan seorang ahli biokimia dari Poland iaitu Casimir Funk. Casimir Funk menamakan sebatian yang dihasilkan oleh Dr Shaklee sebagai vitamin dan di situlah bermulanya perkataan vitamin digunakan sehingga kini.

Vitamin pertama dunia yang dinamakan sebagai 'Vitalized Minerals'
dan kini dikenali sebagai Vitalea Iron Formula
Semoga perkongsian ini memberi manfaat pada anda semua. Sharing is Caring.

Coretan by Sylvia.
Email: sylvia.shaklee@yahoo.com
Facebook : Sylvia Yong

7 Tips Untuk Kekalkan Berat Badan Sihat Di Hari Raya

Tinggal beberapa hari lagi Hari Raya Aidilfitri bakal tiba kan...

Walaupun saya non-muslim tapi turut teruja menanti perayaan ini setiap tahun.
Terbayang-bayang dah juadah dan lauk pauk yang terhidang masa rumah terbuka hari raya sanak saudara dan sahabat handai. Overkan? Hahahaa

Tapi macam mana mau kekalkan berat badan yang sihat sepanjang hari raya ni memandangkan jemputan rumah terbuka sana sini?
Jom Kekalkan Berat Badan Sihat Di Hari Raya

Hah, saya mau kongsikan beberapa tips yang boleh kita amalkan supaya berat badan kekal dan sihat walaupun banyak rumah terbuka kita bakal kunjungi.

Antara tips yang berkesan dan tidak membebakan ialah :

1. Wajib bersarapan sebelum berkunjung rumah terbuka.
Yang ni biasa ramai akan terskip bila sibuk berurusan di dapur dan urus anak-anak.. hehehe
Sarapan penting agar perut dialas dengan makanan untuk elak gastrik dan kekal bertenaga awal pagi.

2. Bila berkunjung ke rumah terbuka, banyak minuman manis terhidang kan dan cuba kurangkan pengambilan minuman bergas dan air manis; minum banyak air kosong. Kalau teringin sangat minum air manis, ambil setengah atau satu cawan mencukupi.

3. Kalau rumah terbuka raya memang tidak sah hidangan juadah kuih muih, kek dan lauk pauk yang pelbagai jenis dan sedap-sedap kan.. dan kebanyakkan makanan semua ni tinggi kalori, tinggi gula dan berlemak. Hehehe
Cuba elakkan memakan makanan berlemak,  berminyak dengan kuantiti yang banyak. 

4. Elakkan memakan makanan ringan di antara waktu makan. Sebaliknya boleh gantikan dengan sekeping biskut krim kraker dengan secawan kopi atau teh kurang manis (rendah lemak). Ataupun makan buah-buahan sebagai ganti. mengamalkan makanan tambahan untuk mengelakkan berat berlebihan. 

5. Makan dengan tertib dan tidak gelojoh walaupun banyak makanan sedap-sedap terhidangπŸ˜„
Mengunyah makanan lama agar sistem pencernaan tidak terjejas dan boleh elak sembelit.

6. Kalau hadir rumah terbuka untuk makan tengah hari atau malam, banyakkan pengambilan serat yang tinggi seperti lauk sayur berbanding lauk daging dan ayam. Selain dapat mengawal pengambilan kalori yang tinggi dan juga boleh atasi heart burn @ pedih ulu hati yang teruk.

7. Jangan lupa ambil supplement untuk membakar dan membuang lemak dan kolestrol berlebihan dari pemakanan sepanjang raya seperti lecithin, Alfalfa Herblax dan Omegaguard sebelum pergi ke rumah terbuka ya.

Semoga perkongsian ini memberi manfaat pada anda semua. Sharing is Caring.

Coretan by Sylvia.
Email: sylvia.shaklee@yahoo.com
Facebook : Sylvia Yong


Psoriasis Penyakit Kulit dan Cara Mengatasinya

Pernah dengar Psoriasis?

Kalau tak pernah dengar takpa, hari ni kita kupas dan mengenali lebih dekat dengan Psoriasis.

Psoriasis merupakan sejenis penyakit kulit tetapi ia berbeza dengan kurap, sebab ia tidak berjangkit.

Pesakit psoriasis biasanya mengalami tompok-tompok dan bersisik pada siku, lutut, kulit kepala, dada dan bahagian bawah belakang badan. Walau bagaimanapun, ianya boleh timbul di mana-mana permukaan kulit termasuk di bahagian sulit. Psoriasis juga boleh melibatkan kuku yang menjadi rapuh dan kekuningan dan ada juga yang mengalami masalah sendi-sendi (arthiritis).

Pesakit Psoriasis memerlukan rawatan berpanjangan untuk mengawal penyakitnya dan mereka memerlukan pemahaman yang baik tentang penyakit tersebut agar tidak menjejaskan keyakinan diri mereka.

Psoriasis sebenarnya adalah keadaan di mana sel-sel kulit mengalami proses matang yang lebih cepat dari biasa. Jika sel-sel biasa mengambil proses kitaran selama 28 sehingga 30 hari, sel-sel kulit psoriasis pula mengambil masa 3 sehingga 6 hari sahaja.

Akibatnya sel-sel ini bergerak ke atas menuju ke permukaan dengan cepat lalu menghasilkan sisik-sisik tebal yang jelas kelihatan. ianya juga mengakibatkan saluran darah di bawah kulit menjadi lebih lebar dan meningkatkan aliran darah.
Peningkatan bekalan darah ini menjelaskan kehadiran tompok-tompok bersisik ini dan menjadi merah apabila digaru dan mudah berdarah.

Salah satu alternatif untuk atasi masalah ini ialah kuatkan immune system dan mecegah keradangan pada kulit. Untuk itu, vivix sangat membantu dalam penyakit Psoriasis dan banyak testimonial telah dikongsikan oleh Pesakit Psoriasis.

Vivix merupakan minuman botanikal yang sangat tinggi kandungan antioksidanya membantu untuk memulihkan penyakit di peringkat sel. Apabila sel sihat, badan pun akan sihat.

Vivix mengandungi resveratrol yang terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol di pasaran.

Kandungan polifenol yang didapati di dalam reseveratrol Vivix adalah 50 kali lebih bertenaga daripada vitamin C dan vitamin E. 

Antioksida ini adalah anti radang yang sungguh kuat pada kulit, mengurangkan kesan pada kulit yang mempunyai masalah rosacea, eczema, psoriasis dan jerawat kronik. Polifenol mampu mempercepatkan penyembuhahan luka pada kulit bagi mengelakkan merebak dan seterusnya mengakibatkan masalah alahan pula.

Testimonial Vivix Pesakit Psoriasis

Testimonial Vivix Pesakit Psoriasis

Testimonial Vivix Pesakit Psoriasis

Testimonial Vivix Pesakit Psoriasis


Jika anda mengalami masalah seperti di atas dah cuba macam-macam rawatan, anda boleh cuba ikhtiar dengan Vivix Shaklee ini.

Untuk Order, Sila klik kotak biru untuk Online Order. Jika ada sebarang soalan, boleh hubungi saya bila-bila masa.


              KLIK SINI UNTUK ORDER :

 Order Vivix


Sylvia Yong | ID: 591956 | Call / SMS / Whatsapp 014-3559395

Email: sylvia.shaklee@yahoo.com
Facebook : Sylvia Yong

Tanda-Tanda Alzheimer / Penyakit Nyanyuk Dan Cara Atasinya

Alzheimer's atau lebih dikenali sebagai penyakit nyanyuk merupakan berlakunya plak Beta-Amyloid di dalam otak penghidap Alzheimer.

Alzheimer bukannya berlaku kepada orang2 tua sahaja tetapi boleh berlaku kepada individu seawal 20-an.



Kajian menunjukkan resveratrol membantu membuang plak beta amyloid di dalam otak dan mencegahnya daripada terbentuk.

10 tanda awal yang sering berlaku kepada pengidap Alzheimer :

1. Mudah lupa atau hilang ingatan
Ini merupakan tanda awal bagi penyakit Alzheimer di mana seseorang itu lupa perkara atau peristiwa yang baru saja berlaku, lupa nama orang, lupa tarikh atau peristiwa penting, bertanyakan maklumat yang sama berkali-kali, bergantung kepada catatan/alat/memo atau peringatan daripada ahli keluarga untuk mengingati sesuatu perkara atau temujanji.

2. Sukar membuat dan mengikut perancangan atau menyelesaikan masalah
Ini berlaku kerana pengidap Alzheimer mempunyai kurang daya tumpuan terhadap kerja yang dilakukannya.

3. Sukar menyelesaikan kerja-kerja harian biasa di rumah, di tempat kerja atau di tempat-tempat lain

4. Keliru dengan masa dan tempat
Pengidap Alzheimer sering keliru dengan tarikh,dan kadang-kadang keliru atau lupa bagaimana ia boleh sampai di sesuatu tempat.

5. Masalah memahami imej gambar atau masalah penglihatan
Mereka juga mungkin sukar membaca, menganggarkan jarak dan menentukan warna, tidak mengenali bayangan sendiri dalam cermin kerana disangkanya orang lain.

6. Masalah mencari perkataan yang tepat semasa bercakap atau menulis.

7. Lupa tempat letak barang dan tidak dapat mengingati kembali peristiwa sebelum itu
Contohnya: Lupa tempat letak cermin mata, kunci, meletakkan sesuatu barang di tempat yang tidak wajar, dsb. Akhirnya, lupa nama ahli keluarga dan benda yang biasa digunakan setiap hari.

8. Kurang/lemah pertimbangan dalam penilaian sesuatu perkara
Ini menyebabkan pengidap penyakit Alzheimer membuat keputusan yang kurang bijak atau memudaratkan, terutamanya yang berkaitan dengan kewangan, pelaburan, dsb.

9. Mengasingkan diri daripada bersosial atau aktiviti sosial

10. Perubahan mood dan personaliti

Apa Terjadi Kepada Otak Pesakit Alzheimer?

Saiz otak tersebut bukan saja mengecut malah, dipenuhi dengan gumpalan protein yang luar biasa yang dipanggil plak amiloid dan serat yang berbelit-belit (neuro fibrillary).
Amiloid protein yang membentuk sel-sel plak protein, dipercayai menyebabkan perubahan kimia otak. Kemusnahan sel-sel saraf ini menyebabkan neurotransmitter yang berfungsi menyampaikan mesej dari satu neuron pada neuron lain terjejas.

Bagaimana Resveraterol membantu pesakit Alzheimer?

Kajian yang dilakukan oleh pakar pada tahun 2015 mendapati dengan memberikan Resveraterol dalam dos yang tinggi kepada pesakit Alzheimer tahap kemerosotan fungsi otak semakin berkurangan.
Pesakit diberikan Resveraterol yang bersamaan dengan 1000 botol wine setiap hari.

Maknanya, keadaan pesakit Alzheimer tidak jadi makin kronik!

Didapati bahawa kadar protein beta amiloid40 kekal pada tahap yang sama dan tidak berkurangan sepertimana terjadi kepada pesakit lain.

Resveraterol Mengurangkan Keradangan di Otak.

Otak pesakit Alzheimer biasanya mengalami kerosakan disebabkan oleh keradangan .

Keradangan terjadi disebabkan oleh protein yang tergumpal di dalam otak.

Vivix yang mengandungi Polifenol mempunyai komponen Resveratrol yang 10 kali ganda lebih tinggi daripada resverstrol di pasaran. 

Vivix yang merupakan tonik jus anggur yang tinggi anti-oksidanya melindungi sel & DNA otak dari termusnah.




Testimonial Vivix untuk Pesakit Alzheimer's

Jika anda mengalami masalah seperti di atas dah cuba macam-macam rawatan, anda boleh cuba ikhtiar dengan Vivix Shaklee ini.

Untuk Order, Sila klik kotak biru untuk Online Order. Jika ada sebarang soalan, boleh hubungi saya bila-bila masa.

              KLIK SINI UNTUK ORDER :



Sylvia Yong | ID: 591956 | Call / SMS / Whatsapp 014-3559395

Email: sylvia.shaklee@yahoo.com
Facebook : Sylvia Yong



Cara Merawat Jerawat Dengan Shaklee

Stress dengan masalah jerawat dan balik-balik mencuba pelbagai cara merawat jerawat?

Semua orang pasti mengidam kulit muka yang sihat, halus dan gebu kan.. termasuklah diri saya.

Hari ni mau kongsikan testimonial jerawat adik-adik manis dari kulit muka berjerawat, kusam & berparut menjadi kulit Lembut & Gebu selepas mengambil ESP, Vit C, Vit E dan GLA Complex untuk merawat jerawat mereka.

Parut Jerawat Makin Pudar dan Hilang denga Set Jerawat Shaklee

Jerawat Batu Makin Mengecut dan Hilang

Muka Berjerawat Teruk dan Bernanah.
Kini dah Gebu dan Halus Kulit Muka Dengan
Set Jerawat Shaklee



Bagamana produk merawat jerawat ini membantu menyihatkan kulit kembali.

Vita-E Complex
√ Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
√ Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
√ Menjaga kelembapan kulit
√ Memudarkan parut jerawat
√ Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Vita-C
√ Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
√ Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
√ Mencerahkan kulit dan memudarkan parut jerawat

ESP
√ Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
√ Bantu hilangkan parut jerawat di muka & stretchmark
√ Menghasilkan sel-sel kulit yang sihat dan bersih

GLA Complex 
√ Menghilangkan jerawat dan parut dengan berkesan.
√ Memperlahankan proses penuaan.
√ Memberikan tona warna kulit muka sekata.
√ Membantu mengurangkan keradangan pada kulit.
√ Membetulkan hormon
√ Sangat sesuai untuk mereka yang memiliki kulit jerawat batu.

Ini lah antara khasiat Vit E, Vit C, ESP dan GLA Complex yang membantu merawat jerawat kita.

=================================
Perkongsian testimonial dari Lily yang trauma dengan jerawat teruk bernanah dan akhirnya muka kembalij sihat dan lawa.

Hello πŸ™‹πŸ»saya mau share kisah saya ...
Mmg dri dulu berjerawat teruk.. try macam2 produk.. beli d farmasi segala .. ending dia,makin lgi menjadi 
✔️mengelupas
✔️pedih tak terkata mcm koyak sdh sa punya kulit ni tau
✔️bernanah ada darah2 lagi 
Macam-macam la... bermula la saya dipandang semacam... macam mereka geli nampak muka sy.. siapa yang tidak down masa tu kan.. sy memang down berabis tahap gaban
Sampai boyfriend saya jadi tempat saya kasi lepas kemarahan saya terus dia tidak brani mau cakap apa-apa pasal kulit saya... 
✔️stress
✔️give up 
Macam2 perasaan sy masa tu... Tuhan ja la yg tau.. 
Tahun lalu, kakak saya paksa makan vit c plus shaklee (lama sudah saya tau ni shaklee cuma belum pernah cuba) .. sy masuk member,beli vit c plus.. itu jer akak mampu.. masa tu bulan 8 2016... alhamdullilah lepas 3bulan, ada pula perubahan dia punya excited masa tu.. jadi saya tambah lagi ESP sama GLA ... sampai skarang saya makan 3 tu utk kulit... ada juga yg lain tapi sy fokus 3 ni dulu
Makan-makan sampai la skarang ni,tinggal parut jak percaya ka? Ada gambar sy ni sbgai bukti... hehe 
Skarang ni bukannya tiada jerawat.. jerawat ada juga tapi tidak la SETERUK mcm dulu... jerawat naik sebiji dua masa mo period n lepas period 😘
Perkongsian Testimonial dari Lily

Jika anda mengalami masalah jerawat dan dah cuba macam-macam rawatan, anda boleh cuba ikhtiar dengan Set Jerawat Shaklee ini.

Untuk Order, Sila klik kotak biru untuk Online Order. Jika ada sebarang soalan, boleh hubungi saya bila-bila masa.

              KLIK SINI UNTUK ORDER :
 Order Set Jerawat Shaklee


Sylvia Yong | ID: 591956 | Call / SMS / Whatsapp 014-3559395

Email: sylvia.shaklee@yahoo.com
Facebook : Sylvia Yong